Academia de TVA – TVA de la A la Z
Modulul VI: Taxarea inversă, facturarea, alte obligații

21 iunie 2018
Bucuresti, World Trade Center

Pentru prima data in Romania, World Trade Institute Bucharest (WTIB) in colaborare cu Doamna Mariana VIZOLI organizeaza o Academie de TVA.
Acest curs complex este destinat economistilor cu experienta in domeniul TVA, iar abordarea va fi graduala.
Sunt 7 module – de regula cate un modul pe saptamana, fiecare cu cate o tematica specifica; acestea pot fi urmate si separat in functie de tematica de interes.
Veti beneficia de un suport de curs complex, atent pregatit si foarte multe exemple practice pe parcursul modululelor.
Veti putea de asemenea adresa intrebari lectorului si veti primi un raspuns avizat.
La sfarsitul cursului veti primi o diploma semnata de Dna Mariana VIZOLI si de catre reprezentantii WTIB.

Programul pe module este astfel:

 1. Modulul I – 10 mai 2018, joi – Operațiuni în sfera TVA și determinarea locului impozitării bunurilor;
 2. Modulul II – 17 mai 2018, joi – Locul impozitarii serviciilor;
 3. Modulul III – 31 mai 2018, joi – Fapt generator si exigibiliate, baza impozabila, refacurare de cheltuieli, cheltuieli accesorii, ajustare baza impozabila, curs aplicabil, cote de TVA;
 4. Modulul IV – 8 iunie 2018, vineri – Scutiri de TVA, operațiuni cu creanțe, operațiuni imobiliare, ajustarea de TVA pentru bunuri de capital si alte bunuri/servicii;
 5. Modulul V – 14 iunie 2018, joi – Drept de deducere, prorata, regimuri speciale de TVA;
 6. Modulul VI – 21 iunie 2018, joi – Taxarea inversă, facturarea, alte obligații;
 7. Modulul VII – 29 iunie 2018, vineri – Măsuri de simplificare în domeniul TVA.

Cursurile vor avea loc in intervalul orar 9:00 – 14:00, cu welcome coffee si o pauza de cafea.

CINE SUNT LECTORII

A avut o carieră de 18 ani în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, unde a îndeplinit mai multe funcții, printre care director, director general adjunct, director general al Direcției generale de legislație Cod fiscal și reglementări vamale și secretar de stat pe probleme de fiscalitate.
În perioada respectivă a făcut parte din grupurile de lucru organizate pentru asimilarea aquis-ului comunitar în legislația națională. A coordonat elaborarea Documentului de poziție a României – Fiscalitate –TVA, necesar pentru aderarea la UE.
Ulterior a coordonat modificarea Codului fiscal pentru a transpune directivele în domeniul TVA la data Aderării în cadrul unui proiect finanțat din fonduri PHARE, la care au participat specialiști de renume în domeniul TVA din Belgia.
A coordonat procesul de rescriere a noului Cod fiscal și a tuturor actelor normative date în aplicarea Codului fiscal – Titlul VII -TVA: norme metodologice, ordine ale ministrului finanțelor publice.
A susținut numeroase conferințe si seminarii pe probleme de fiscalitate atât pentru instruirea inspectorilor fiscali din ANAF cât și cu reprezentanți ai mediului de afaceri, organizate de Camera Consultanților Fiscali, CECCAR, Camera de Comerț și Industrie, alți organizatori de evenimente/formare profesională.
A fost membră în Comisia Fiscală Centrală din cadrul Ministerului Finanțelor Publice și reprezentant al României la Comitetul fiscal al UE în perioada 2005-2016 .
În prezent este consultant fiscal independent, colaborator cu firma Soter&Partners, membru în Consiliul Superior al Camerei Consultanților Fiscali, fiind implicată în activitatea de consultanță fiscală, susținerea de seminarii și conferințe pe probleme de fiscalitate.
Reprezintă Camera Consultanților Fiscali la ședințele CFE ( Confederația Fiscală Europeană), unde se dezabat, printre altele, proiectele de directive elaborate de Comisia Europeană și se analizează modul de aplicare a deciziilor Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Joi, 10 mai 2018

 • 09:00
 • 5 ore
Curs

Modulul I

Operațiuni în sfera TVA și determinarea locului impozitării bunurilor

Joi, 17 mai 2018

 • 09:00
 • 5 ore
Curs

Modulul II

Locul impozitarii serviciilor

Joi, 31 mai 2018

 • 09:00
 • 5 ore
Curs

Modulul III

Fapt generator si exigibiliate, baza impozabila, refacurare de cheltuieli, cheltuieli accesorii, ajustare baza impozabila, curs aplicabil, cote de TVA

Vineri, 8 iunie 2018

 • 09:00
 • 5 ore
Curs

Modulul IV

Scutiri de TVA, operațiuni cu creanțe, operațiuni imobiliare, ajustarea de TVA pentru bunuri de capital si alte bunuri/servicii

Joi, 14 iunie 2018

 • 09:00
 • 5 ore
Curs

Modulul V

Drept de deducere, prorata, regimuri speciale de TVA

Joi, 21 iunie 2018

 • 09:00
 • 5 ore
Curs

Modulul VI

Taxarea inversă, facturarea, alte obligații

Vineri, 29 iunie 2018

 • 09:00
 • 5 ore
Curs

Modulul VII

Măsuri de simplificare în domeniul TVA