Cashflow management si bugetarea anului 2019

2-3 octombrie 2018
Bucuresti, World Trade Center

Descrierea cursului

Pentru a lua decizii – strategice si operaţionale – managerii au nevoie de un sistem de informatii care sa le permita rezolvarea in timp real a problemelor cu care se confrunta.
In climatul economic actual, in care societatile se confrunta cu o acuta lipsa de lichiditati, datorata blocajelor financiare existente si crizei economice globale, managementul fluxului de numerar si o bugetare corecta, proactiva, bazata pe informatii in timp real sunt elemente vitale pentru succesul companiilor in anul 2018.

Cursul se adreseaza echipelor de management din companie, care au responsabilitati financiare si de bugetare in obiectivele lor de evaluare.

Obiective

Scopul acestui seminar – atelier de 2 zile este de a oferi participantilor instrumente concrete si de a prezenta tehnici de ultima ora pentru o bugetare proactiva si cunoasterea starii financiare a companiei in timp real.

Metoda de predare

Consultantul propune utilizarea unui Model – macheta de managemet al fluxurilor de numerar si bugetare care se concentreaza asupra conceptului de model financiar al companiei. Modelul are ca scop întelegerea functionarii organizaţiei din punctul de vedere al echilibrelor financiare, al sistemelor de raportare manageriala, cât si familiarizarea cu principalele metode si tehnici de bugetare si este prezentat in format electronic (MS OFFICE EXCEL) fiind usor de adaptat in orice societate comerciala, rapid si fara costuri exagerate.

CINE SUNT LECTORII

Trainer: Doctor Ec. Maria COSTACHE (CMC)

Expert Consultant cu recunoastere internationala, Certified Management Consultant (CMC) (in premiera in Romania), Director de Programe si Proiecte Internationale, expert PHARE, membru CECCAR, AMCOR, ANEVAR si AROMAR cu experienta de peste 20 ani in training si consultanta specializata pentru companii.

Colaborator permanent al WTIB incepand cu primii pasi ai acestei societati pe piata de training din Romania in anul 1995, Dna Maria Costache a desfasurat numeroase cursuri cu urmatoarele tematici: controlul costurilor (controlling), analiza financiara a companiei, planul de afaceri, Bugetul de Venituri si Cheltuieli etc.

2-3 octombrie 2018

Curs

Tematica

 1. Sursele de date si scopurile analizei financiare;
 2. Retratarea informatiilor contabile – bilantul contabil, bilantul funcţional;
 3. Agregatele financiare;
 4. Relaţia fundamentala a trezoreriei;
 5. Cash-flow-ul si Tabloul de finantare;
 6. Capacitatea de autofinantare, nevoile de finantare ale firmei si echilibrul financiar;
 7. Ciclul financiar si ciclul de exploatare;
 8. Rentabilitatea financiara; Indicatori;
 9. Exemplificarea modelului financiar pe date concrete ale unei companii client: Bilantul financiar, Contul de Profit & Pierdere, Cashflow direct si indirect, previziuni, etc.
 10. Bugetare 2019: construirea bugetului general în 12 tablouri; Bugetul activitatii generale; Bugetul activitatii de trezorerie, determinarea fluxului de lichiditati; Modelul propus presupune ordonarea informaţiilor pe termen scurt intr-un buget general, care trebuie sa fie activ si dinamic prin comparaţii frecvente, regulate, intre rezultatele efective si cele bugetate;
 11. Verificari si corelatii;