Cashflow management si bugetarea anului 2022

29-30 martie 2022
Seminar Online

Descrierea cursului

Pentru a lua decizii – strategice si operaţionale – managerii au nevoie de un sistem de informatii care sa le permita rezolvarea in timp real a problemelor cu care se confrunta.
In climatul economic actual, managementul fluxului de numerar si o bugetare corecta, proactiva, bazata pe informatii in timp real sunt elemente vitale pentru succesul companiilor in anul 2022.

Cursul se adreseaza echipelor de management din companie, care au responsabilitati financiare si de bugetare in obiectivele lor de evaluare.

Obiective

Scopul acestui seminar – atelier de 2 zile este de a oferi participantilor instrumente concrete si de a prezenta tehnici de ultima ora pentru o bugetare proactiva si cunoasterea starii financiare a companiei in timp real.

Metoda de predare

Consultantul propune utilizarea unui Model – macheta de managemet al fluxurilor de numerar si bugetare care se concentreaza asupra conceptului de model financiar al companiei. Modelul are ca scop întelegerea functionarii organizaţiei din punctul de vedere al echilibrelor financiare, al sistemelor de raportare manageriala, cât si familiarizarea cu principalele metode si tehnici de bugetare si este prezentat in format electronic (MS OFFICE EXCEL) fiind usor de adaptat in orice societate comerciala, rapid si fara costuri exagerate.

CINE SUNT LECTORII

Trainer: Doctor Ec. Maria COSTACHE (CMC)

Expert Consultant cu recunoastere internationala, Certified Management Consultant (CMC) (in premiera in Romania), Director de Programe si Proiecte Internationale, expert PHARE, membru CECCAR, AMCOR, ANEVAR si AROMAR cu experienta de peste 25 ani in training si consultanta specializata pentru companii.

Colaborator permanent al WTIB incepand cu primii pasi ai acestei societati pe piata de training din Romania in anul 1995, Dna Maria Costache a desfasurat numeroase cursuri cu urmatoarele tematici: controlul costurilor (controlling), analiza financiara a companiei, planul de afaceri, Bugetul de Venituri si Cheltuieli etc.

Doamna Maria COSTACHE are experienta didactica pentru ca este Conf. univ. dr. / Directorul Departamentului de Management al Facultatii de Management din cadrul SNSPA (Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative), dar in acelasi timp este si un profesionist cu peste 45 de ani de experienta in Management strategic, Management financiar si bugetar, Contabilitate, Finante, Finante publice, Audit financiar. A implementat sisteme de managementul costurilor pentru numeroase companii din Romania si din Uniunea Europeana avand o vasta experienta practica.

De asemenea este o personalitate carismatica si stie sa transmita informatii esentiale si personalizate pentru fiecare participant in parte.

Va garantam ca prin participarea la acest curs intensiv veti beneficia de expertiza unuia dintre cei mai buni specialisti in management financiar din Romania. Veti pleca cu un bagaj de cunostinte foarte utile pe care le puteti aplica inca din prima zi de dupa participarea la acest curs, indiferent de experienta dumneavoastra profesionala.

22-23 martie 2022

Curs

Tematica

 1. Sursele de date si scopurile analizei financiare;
 2. Retratarea informatiilor contabile – bilantul contabil, bilantul funcţional;
 3. Agregatele financiare;
 4. Relaţia fundamentala a trezoreriei;
 5. Cash-flow-ul si Tabloul de finantare;
 6. Capacitatea de autofinantare, nevoile de finantare ale firmei si echilibrul financiar;
 7. Ciclul financiar si ciclul de exploatare;
 8. Rentabilitatea financiara; Indicatori;
 9. Exemplificarea modelului financiar pe date concrete ale unei companii client: Bilantul financiar, Contul de Profit & Pierdere, Cashflow direct si indirect, previziuni, etc.
 10. Bugetare 2022: construirea bugetului general în 12 tablouri; Bugetul activitatii generale; Bugetul activitatii de trezorerie, determinarea fluxului de lichiditati; Modelul propus presupune ordonarea informaţiilor pe termen scurt intr-un buget general, care trebuie sa fie activ si dinamic prin comparaţii frecvente, regulate, intre rezultatele efective si cele bugetate;
 11. Verificari si corelatii;