Seminar de TVA
Noi reglementări aplicabile în 2021

3 martie 2021
Seminar Online

CE VETI AFLA?

NOU!!! In cadrul acestui seminar prezentat de doamna Mariana VIZOLI, vor fi prezentate si implicatiile BREXIT dpdv al TVA!

De asemenea doamna Mariana VIZOLI va prezenta in detaliu noutatile din domeniul TVA aduse de Legea nr. 296/2020 din 21 decembrie 2020 dar si alte subiecte interesante si de actualitate din sfera TVA.

FOARTE IMPORTANT: va fi prezentat un raspuns dat de Ministerul Finantelor Publice la o adresa a Camerei Consultantilor Fiscali privind operatiunile de export si problemele identificate in practica de contribuabili, asupra carora CCF a solicitat punctual opinia.

Pe langa aceste subiecte de ultima ora, dumneavoastra puteti solicita, pe baza unui chestionar transmis anterior, si alte subiecte specifice activitatii dumneavoastra si care se pot incadra in tematica generala.

Descarcati prin click pe iconita din dreptul butonului „PREZENTARE” din partea dreapta, oferta completa in .pdf, sau derulati mai jos pentru vizualizarea tematicii complete in pagina.

CINE SUNT LECTORII

A avut o carieră de 18 ani în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, unde a îndeplinit mai multe funcții, printre care director, director general adjunct, director general al Direcției generale de legislație Cod fiscal și reglementări vamale și secretar de stat pe probleme de fiscalitate.
În perioada respectivă a făcut parte din grupurile de lucru organizate pentru asimilarea aquis-ului comunitar în legislația națională. A coordonat elaborarea Documentului de poziție a României – Fiscalitate –TVA, necesar pentru aderarea la UE.
Ulterior a coordonat modificarea Codului fiscal pentru a transpune directivele în domeniul TVA la data Aderării în cadrul unui proiect finanțat din fonduri PHARE, la care au participat specialiști de renume în domeniul TVA din Belgia.
A coordonat procesul de rescriere a noului Cod fiscal și a tuturor actelor normative date în aplicarea Codului fiscal – Titlul VII -TVA: norme metodologice, ordine ale ministrului finanțelor publice.
A susținut numeroase conferințe si seminarii pe probleme de fiscalitate atât pentru instruirea inspectorilor fiscali din ANAF cât și cu reprezentanți ai mediului de afaceri, organizate de Camera Consultanților Fiscali, CECCAR, Camera de Comerț și Industrie, alți organizatori de evenimente/formare profesională.
A fost membră în Comisia Fiscală Centrală din cadrul Ministerului Finanțelor Publice și reprezentant al României la Comitetul fiscal al UE în perioada 2005-2016.
În prezent este consultant fiscal independent, colaborator cu firma Soter&Partners, membru în Consiliul Superior al Camerei Consultanților Fiscali, fiind implicată în activitatea de consultanță fiscală, susținerea de seminarii și conferințe pe probleme de fiscalitate.
Reprezintă Camera Consultanților Fiscali la ședințele CFE (Confederația Fiscală Europeană), unde se dezabat, printre altele, proiectele de directive elaborate de Comisia Europeană și se analizează modul de aplicare a deciziilor Curții de Justiție a Uniunii Europene.

  • 09:30
  • 5 ore
Curs

Miercuri, 3 martie 2021

Tematica
  1. Implicatiile BREXIT dpdv al TVA;
  2. OMFP 2148/2020 – justificarea scutirilor pentru livrarile intracomunitare, a exporturilor, justificarea efectuarii transportului intracomunitar al bunurilor, modificari legate de serviciile efectuate in legatura cu exportul de bunuri;
  3. Controverse legate de aplicabilitatea directa a Regulamentului 2018/1912;
  4. HG 847/2020 – modificarea normelor de aplicare a Codului fiscal;
  5. Legea 296/2020 (din 21 decembrie 2020) pentru modificarea si completarea Codului fiscal: modificarea plafonului pentru TVA la incasare, a plafonului pentru aplicare cotei de 5% la locuinte sociale, introducerea posibilitatii ajustarii taxei colectate pentru facturi neincasate de la persoane fizice, introducerea taxarii inverse pentru livrarea de gaze naturale, TVA in vama, s.a.;
  6. Simplificari pentru livrari in lant;
  7. Analiza comparata a serviciilor prestate pe cale electronica catre persoane impozabile si catre persoane neimpozabile – aplicarea masurilor de simplificare mini one stop shop (MOSS);

Sesiune de intrebari si raspunsuri privind TVA.