Totul despre GDPR
Noul regulament general privind datele personale

22-24 iunie 2018
Mamaia, Hotel Sulina International

De ce sa particip:

Din 25 mai 2018, va intra in vigoare Regulamentul general privind datele personale (GDPR), legislatie europeana care obliga toate companiile care prelucreaza date cu caracter personal sa se conformeze la noile reguli mult mai stricte. Printre noile reglementari se regasesc: dreptul la portabilitatea datelor, dreptul de stergere, privacy by design, obligativitatea realizarii unui registru general al operatiunilor de prelucrare etc.

In data de 23 mai 2018, Senatul a adoptat modificarile la legea privind functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. ANSPDCP va creste personalul de control, care va putea amenda sau interzice, in anumite cazuri, prelucrarea de date cu caracter personal. Potrivit regulamentului european, nerespectarea GDPR poate fi sanctionata cu amenzi de pana la 10 sau chiar 20 de milioane de euro ori, 2% sau 4% din cifra de afaceri.

In urma participarii la acest seminar veti avea toate informatiile necesare pentru a va pune in conformitate cu noul Regulament privind Protectia Datelor, daca cumva nu ati facut-o inca, sau de asemenea va puteti clarifica si ultimele nelamuriri pe care le aveti legate de aceasta tema.

Regulamentul General privind Protectia Datelor va schimba complet modul in care dumneavoastra tratati datele personale, de la un capat al companiei la celalalt. Totul se schimba incepand cu 25 mai 2018!

Seminarul va fi interactiv, si veti putea pune intrebari sau prezenta diverse spete de interes!

Descriere lector

Va fi prezenta o echipa care il va avea ca lectori principali pe Dl ing. dr. Emil Cighir & Dl ing. Catalin Tiganea – membri ai „Centrului pentru Protectia Datelor” (https://cpd.upm.ro/) din cadrul Universitatii „Petru Maior” si are o bogata cariera in domeniul protectiei datelor personale.

A sustinut numeroase evenimente pe tematica GDPR (conferinte, cursuri, seminarii), fiind in prezent unul dintre cei mai apreciati specialisti in acest domeniu.

In ceea ce priveste colaborarea cu WTIB, a participat in calitate de lector la toate cele 3 editii anterioare pe tematica GDPR, unde a instruit peste 100 de persoane si unde calificativele primite au fost foarte bune!

A pregatit de asemenea un suport de curs complex, foarte bine documentat, de care veti beneficia in urma participarii la acest curs.

Cui se adreseaza:

Cursul se adreseaza persoanelor care lucreaza in domeniul economic, financiar, contabilitate, dar si resurse umane, vanzari, marketing, suport clienti, precum si tuturor celor care isi doresc sa inteleaga si sa aiba un fir de inceput al programului de conformitate la GDPR in interiorul companiei proprii sau atunci cand presteaza aceasta activitate pentru clientii sai. Tematica si studiile de caz vor fi adaptate in functie de profilul participantilor inscrisi.

Obiective:

Obiectivul principal al evenimentului este de a clarifica toate aspectele principale prevazute in Regulamentul privind protectia datelor cu caracter personal precum:

  • Principalii operatori vizati;
  • Evaluarea contractelor existente in vederea stabilirii conformitatii cu prevederile Regulamentului:
  • Evaluarea politicilor, procedurilor si notificarilor aferente prelucrarii datelor cu caracter personal;
  • Evaluarea necesitatii numirii unui responsabil cu protectia acestor date;
  • Etape de urmat;
  • Recomandari.

Beneficii:

  • Intelegeti cerintele GDPR-ului.
  • Aflati ce dispozitii ale GDPR-ului se aplica la dumneavoastra in companie.
  • Invatati cum sa creati un raspuns ce indeplineste cerintele Regulamentului si cum sa castigati si sa consolidati increderea clientilor dumneavoastra.
  • Intelegeti ce inseamna „Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal – cod COR: 242231”, daca aveti nevoie de un asemenea angajat la dvs in companie si ce regim urmeaza acesta. Echipa Centrului pentru Protectia Datelor estimeaza ca va fi nevoie de aproximativ 76.000 de Responsabili cu Protectia Datelor pentru a se indeplini cerintele GDPR-ului.

Participantii vor dobandi deprinderi necesare pentru:

  • Relevarea importantei Regulamentul General privind Protectia Datelor in contextul aplicarii la nivelul U.E.
  • Pasii ce trebuie facuti de catre operatorii economici in urmatoarele 6 luni.
  • Analiza problemelor pe care le ridica noua reglementare.
  • Elaborarea unor metode de evaluare a impactului GDPR asupra organizatiei.
  • Intelegerea necesitatii unei Evaluari a Impactului asupra Protectiei Datelor (DPIA).
  • Aprecierea situatiilor cand trebuie efectuata DPIA si de catre cine.
  • Modalitatea si caile prin care trebuie consultata Autoritatea de Supraveghere (ANSPDCP)

Expertiza lectorului este pusa la dispozitia participantilor in vederea gasirii solutiilor optime la problemele acestora. Fiecare caz in parte va fi tratat cu maxima responsabilitate de catre lectorul prezent in cadrul acestui seminar, de aceea tematica de mai sus va fi adaptata in functie de interesul direct al participantilor si spetelor prezentate de acestia.

La finalizarea cursului se va oferi o diploma de participare.

Cursantii vor beneficia de un suport de curs complet, in care vor fi explicate structurat punctele esentiale ale GDPR si primii pasi de facut pentru conformarea la prevederile acestuia.

Sambata, 23 iunie 2018

  • 09:00
  • 2 ore
Curs

Partea I

  • Noutatile aduse de Regulamentul 679/2016 fata de Legea 677/2001.
  • Responsabilul cu protectia datelor.
  • Cand este obligatorie numirea unui responsabil cu protectia datelor.
  • Cine poate fi desemnat in calitate de responsabil cu protectia datelor si ce conditii trebuie sa indeplineasca.
  • 11:00
  • 15 min
Curs

Coffee break

  • 11:15
  • 2 ore
Curs

Partea II

  • Evidenta obligatorie a activitatilor de prelucrare realizate.
  • Drepturile persoanei vizate cu privire la prelucrarea datelor.
  • Conditiile in care consimtamantul persoanei vizate poate reprezenta temeiul pentru prelucrarea legala a datelor personale.
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal in relatiile de munca.
  • Sanctiunile nerespectarii prevederilor Regulametului.
  • 13:15
  • 45 minute
Curs

LUNCH

  • 14:00
  • 2 ore
Curs

Partea III

  • Cazuri practice.
  • Sesiune de intrebari.

SERVICII HOTELIERE (Opţional): Hotel SULINA International, MAMAIA (22 – 24 iunie 2018)

Hotel Sulina International, Mamaia

Cazare SG (2 nopti) + pensiune completa  – 1 legitimaţie masă – 950 lei (taxe incluse)

Cazare DB (2 nopti) + pensiune completa – 2 legitimaţii de masă – 1150 lei (taxe incluse)

Se ofera cazare gratuita pt insotitor (in aceeasi camera cu participantul). Mic dejun inclus.

De asemenea, optional se poate solicita suplimentar inca o noapte de cazare SAU doar o noapte