Seminar online si clasic
Legislaţia Muncii: Noi modificări în 2021
Dreptul muncii • Salarizare • Revisal • SSM

18 iunie 2021
Bucuresti, World Trade Center, Seminar Online

Seminar interactiv de prezentare si interpretare a tuturor noutatilor legislative recente si a normelor metodologice de aplicare a reglementarilor in domeniul legislatiei muncii aparute pe perioada starii de urgenta dar si a starii de alerta (inclusiv salarizare, dreptul muncii, SSM, REVISAL).
Noutatea acestui seminar consta in prezentarea completa si lamurirea tuturor modificarilor recente publicate aduse prin:
– OUG 36/2021 – Digitalizarea relatiilor de munca si Modificari importante in legea telemuncii, ce modifica Legea nr. 53/2003 – Codul muncii;
– OUG 37/2021 – Regulamentul intern si fisa postului, optionale la microfirme – pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii;
– Legea 58/2021 publicata in Monitorul Oficial pe 5 aprilie 2021;
– Dar si a tuturor neclaritatilor in ceea ce priveste noul regim de munca cu timp redus – KURZARBEIT, SOMAJUL TEHNIC, dar si ajutorul pentru TELEMUNCA precum si orice problema ce tine de Legislatia Muncii.
Un obiectiv principal al acestui seminar este implementarea teoriei prin aplicarea ei in spetele ridicate de participanti si tuturor intrebarilor ridicate de acestia.

De asemenea vor fi dezbatute si toate actele normative recente:
Legea 58/2021 pentru aprobarea OUG 211/2020 (prelungire masuri) si de modificare a OUG 132/2020 (masuri de sprijin salariati si angajatori si stimularea cresterii ocuparii fortei de munca (aprilie 2021).
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 211/2020 (publicata in Monitorul Oficial luni 7 decembrie 2020):
Legea nr. 282/2020 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 prin care sunt aduse modificari privind mecanismul de reducere a timpului de lucru a salariatilor (KURZARBEIT), dar si cu privire la ajutorul pentru telemunca. (publicata in Monitorul Oficial marti 8 decembrie 2020 si intrata in vigoare pe 12 decembrie 2020):
– prevederi noi pentru decontarea indemnizatiilor;
– clarificari importante aduse sistemului KURZARBEIT;
– conditia de a prezenta acest acord incheiat cu reprezentantii salariatilor/ sindicatul, cu privire la numarul salariatilor pentru care s-a dispus reducerea timpului de lucru;
– extinderea ajutorului de telemunca si pentru salariatii care au lucrat in telemunca pe durata starii de alerta;
Hotararea Guvernului nr. 1046/2020.
Legea 213/2020 pentru modificarea si completarea Codului Muncii (publicata in M.Of. 893, Partea 1 din 30.09.2020).
ORDONANTA DE URGENTA nr. 147 din 27 august 2020 privind acordarea unor zile libere pentru parinti in vederea supravegherii copiilor, in situatia limitarii sau suspendarii activitatilor didactice care presupun prezenta efectiva a copiilor in unitatile de invatamant si in unitatile de educatie timpurie anteprescolara, ca urmare a raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2.
ORDONANTA DE URGENTA nr. 145 din 26 august 2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, abrogarea unor prevederi legale, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul sanatatii (depunere electronica CM, extindere stagiu de cotizare pentru perioade de asigurare alte tari UE, durata CM pentru boli speciale, recuperare sume de la Casele de Sanatate etc.)
Noutati legislative privind detasarea transfrontaliera – modificari aduse Legii 16/2017 si aplicabile din data de 16 august 2020.
ORDONANTA DE URGENTA nr. 132/2020 din 28 august 2020 privind procedura de decontare si plata a indemnizatiilor pentru PFA, a ajutoarelor pentru angajatori, angajati si sezonieri.

Acest seminar se doreste a fi o trecere in revista a tuturor modificarilor recente din Legislatia Muncii respectiv Codul Muncii urmata de dezbateri si discutii directe legate de toate spetele dificile cu care va confruntati in exercitarea profesiei dumneavoastra indiferent ca lucrati in sistemul privat sau in sistemul public de salarizare.

Am pregatit impreuna cu cei mai buni specialisti in domeniu si in urma unei documentari riguroase din cele mai autorizate surse, un seminar in cadrul caruia veti afla toate informatiile corecte si necesare pentru ca dumneavoastra sa fiti pregatiti in aceasta vreme de criza pe care o traversam cu totii.
Veti avea posibilitatea de a trimite intrebari si spete in scris legate de tematica de mai jos imediat dupa inscrierea dumneavoastra, dar si in timpul seminarului – in scris.

Veti primi raspuns la fiecare dintre aceste intrebari in timpul si la sfarsitul seminarului online. Mai mult decat atat, veti putea urmari in direct intrebarile si raspunsurile pentru toti participantii de la aceasta sesiune.

Expertiza lectorului este pusa la dispozitia participantilor in vederea gasirii solutiilor optime la problemele acestora. Fiecare caz in parte va fi tratat cu maxima responsabilitate de catre Dl Eduard NICOLAU, de aceea tematica de mai jos va fi adaptata in functie de interesul direct al participantilor si spetelor prezentate de acestia. Veti primi raspuns la fiecare speta legata de Legislatia Muncii!!!

Intoarcerea in salile de curs are loc intr-un cadru de maxima siguranta, atat pentru membrii echipei cat si pentru toti cei ce calca pragul salilor. Contam pe responsabilitatea fiecaruia dintre noi, motiv pentru care am investit multe resurse din dorinta de a obtine un mediu propice pentru reluarea seminariilor si cursurilor.

Sanatatea ramane printre primele noastre prioritati, dat fiind acest fapt au fost luate o serie de masuri importante. Acestea se aplica de la intrarea in locul de desfasurare al evenimentului cat si in timpul desfasurarii acestuia. Salile au fost toate dotate cu echipamente si dezinfectanti. Se vor dezinfecta mainile tuturor celor care intra in locatie si se va masura temperatura conform reglementarilor temporare in vigoare.

Chiar daca lucrurile sunt putin diferite fata de cum eram obisnuiti, activitatea noastra continua in aceeasi nota de profesionalim si entuziasm cu care v-am obisnuit pana in prezent. Va invitam pe aceasta cale sa reluati alaturi de noi activitatea de training sub indrumarea unora dintre cei mai buni traineri si specialist, asa dupa cum am obisnuit si in trecut.

Descarcati prin click pe iconita din dreptul butonului „PREZENTARE” din partea dreapta, oferta completa in .pdf, sau derulati mai jos pentru vizualizarea tematicii complete in pagina.

CINE SUNT LECTORII

Nicolau Eduard este specialist de top în legislaţia muncii şi elaborare de strategii. În cei aproape 25 de ani de activitate, a dobândit experienţă în interpretarea, aplicarea şi controlul aplicării legislaţiei muncii ca inspector de muncă în cadrul Direcţiei Control Relaţii de Muncă – Inspecţia Muncii (Ministerul Muncii), a predat noţiuni de dreptul muncii în cadrul seminariilor la Facultatea de Administraţie şi Afaceri – Universitatea Bucureşti, a predat legislaţia muncii ca lector/formator pentru mai mulţi furnizori de formare, desfăşurând de peste 15 ani o vastă activitate de formare profesională a adulţilor;
De asemenea, a dobândit experienţă în interpretarea şi aplicarea legislaţiei muncii ca manager de resurse umane în mai multe companii.
A publicat si a colaborat la publicarea de lucrări de specialitate pe teme de interes in legislatia muncii: registrul general de evidenţă a salariaţilor, activitatea agentului de muncă temporară, munca prestată în străinătate prin intermediul agenţiilor de ocupare a forţei de muncă, detaşarea în cadrul prestării de servicii transnaţionale, transferul de întreprindere.

Curs

Vineri, 18 iunie 2021, interval orar 15:00 - 18:00

Tematica

Pe langa aceste modificari de ultima ora, vor fi dezbatute toate actele normative recente si spetele cel mai des intalnite in practica din domeniul legislatiei muncii. Va prezentam o tematica pe scurt, fara ca subiectele dezbatute sa se limiteze la aceasta. Vor fi prezentate si pot fi abordate prin intrebari punctuale orice subiecte din spera legislatiei muncii, dreptului muncii, salarizare, REVISAL, etc.
1. Munca la domiciliu si telemunca in contextul situatiei de alerta. Notiuni legale, clauze in contractele individuale de munca sau acte aditionale/decizii, dupa caz.
2. Modificari de ultima ora privind dispozitii ale Codului muncii, ale Legii privind concediul paternal, vouchere de vacanta (somajul tehnic si masurile de stimulare adoptate, reducere program, concediu fara salariu, reglementari speciale, programe individualizate de munca, toate situatiile posibile)
3. Efectele legislatiei privind instituirea starii de alerta asupra raporturilor de munca. Legea 55/2020 in vigoare din 18 mai 2020, HG nr. 394/2020, OUG nr. 68 din 14 mai 2020, Ordin comun Ministerul Economiei si Ministerul Sanatatii nr 1731/832/2020, etc. O analiza completa.
4. Instaurarea starii de alerta determinata de pandemie. Starea de alerta vs Stare de urgenta. Aspecte teoretice si practice legate de sanatatea salariatului la locul de munca. Influente in legislatia muncii rezultate din masurile adoptate pe perioada starii de alerta.
5. Regimul juridic al zilelor libere acordate in conditiile Legii nr. 19/2020.
6. Decizii ale Curtii Constitutionale relevante pentru legislatia muncii.