Seminar online și clasic în sală – consultanţă personalizată
Legislaţia Muncii pe timpul stării de alertă
Dreptul muncii • Salarizare • Revisal • SSM

16 iulie 2020
Bucuresti, World Trade Center, Seminar Online

Seminar interactiv de prezentare si interpretare a tuturor noutatilor legislative recente si a normelor metodologice de aplicare a reglementarilor in domeniul legislatiei muncii (inclusiv salarizare, dreptul muncii, SSM, REVISAL).

Veti avea posibilitatea de a pune intrebari si spete legate de tematica de mai jos in timpul seminarului. Veti intra in direct cu lectorul fie ca optati pentru cursul din sala, fie pentru varianta online, si fiecare participant va putea interveni in timpul prezentarii dar si la sfarsitul acesteia cu intrebari directe. Prin experienta seminariilor trecute sustinute de Dl Eduard Nicolau, dar si satisfactia participantilor, va putem garanta un raspuns la toate intrebarile dumneavoastra!

Asa dupa cum stiti prin OUG nr. 92 din 28 mai 2020 publicata in Monitorul Oficial nr. 459 din 29 mai 2020 au fost instituite o serie de masuri active de sprijin destinate angajatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru modificarea unor acte normative.
De asemenea in Monitorul Oficial nr. 455/29.05.2020 a fost publicata HG nr. 434/28.05.2020, de modificare a anexei 3 la HG nr. 394/2020 referitoare la starea de alerta si sunt in vigoare mai multe ordine comune ale ministerelor implicate.

Prin LEGEA 55/2020 au fost adoptate o serie de schimbari in domeniul muncii si protectiei sociale, modificari ce au intrat in vigoare din 18 mai 2020. Totodata este in vigoare OUG nr. 68 din 14 mai 2020 dar si HG nr. 394/2020 incepand din 18 mai 2020.

Pe langa aceste modificari de ultima ora, vor fi dezbatute toate actele normative recente si spetele cel mai des intalnite in practica din domeniul legislatiei muncii. Va prezentam o tematica pe scurt, fara ca subiectele dezbatute sa se limiteze la aceasta. Vor fi prezentate si pot fi abordate prin intrebari punctuale orice subiecte din spera legislatiei muncii, dreptului muncii, salarizare, REVISAL, etc.

Am pregatit impreuna cu cei mai buni specialisti in domeniu si in urma unei documentari riguroase din cele mai autorizate surse, un seminar online in cadrul caruia veti afla toate informatiile corecte si necesare pentru ca dumneavoastra sa fiti pregatiti in aceasta vreme de criza pe care o traversam cu totii.

Expertiza lectorului este pusa la dispozitia dumneavoastra in vederea gasirii solutiilor optime la problemele acestora. Fiecare caz in parte va fi tratat cu maxima responsabilitate de catre Dl Eduard NICOLAU, de aceea tematica de mai jos va fi adaptata in functie de interesul direct al participantilor si spetelor prezentate de acestia. Veti primi raspuns la fiecare speta legata de Legislatia Muncii!!!

Intoarcerea in salile de curs are loc intr-un cadru de maxima siguranta, atat pentru membrii echipei cat si pentru toti cei ce calca pragul salilor. Contam pe responsabilitatea fiecaruia dintre noi, motiv pentru care am investit multe resurse din dorinta de a obtine un mediu propice pentru reluarea seminariilor si cursurilor.

Sanatatea ramane printre primele noastre prioritati, dat fiind acest fapt au fost luate o serie de masuri importante. Acestea se aplica de la intrarea in locul de desfasurare al evenimentului cat si in timpul desfasurarii acestuia. Salile au fost toate dotate cu echipamente si dezinfectanti. Se vor dezinfecta mainile tuturor celor care intra in locatie si se va masura temperatura conform reglementarilor temporare in vigoare.

Chiar daca lucrurile sunt putin diferite fata de cum eram obisnuiti, activitatea noastra continua in aceeasi nota de profesionalim si entuziasm cu care v-am obisnuit pana in prezent. Va invitam pe aceasta cale sa reluati alaturi de noi activitatea de training sub indrumarea unora dintre cei mai buni traineri si specialist, asa dupa cum am obisnuit si in trecut.

Descarcati prin click pe iconita din dreptul butonului „PREZENTARE” din partea dreapta, oferta completa in .pdf, sau derulati mai jos pentru vizualizarea tematicii complete in pagina.

CINE SUNT LECTORII

Eduard NICOLAU, specialist de top in legislatia muncii si elaborare de strategii, cu peste 10 ani de experienta ca inspector de munca in cadrul Directiei Control Relatii de Munca, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, lector la Facultatea de Administratie si Afaceri, Universitatea Bucuresti.
A ocupat numeroase functii ca Director de Resurse Umane in cadrul unor companii mari din Romania, avand in acest fel o bogata experienta in acest domeniu.
De asemenea participa in mod activ la numeroase evenimente de profil: conferinte, cursuri, seminarii, iar ca lector colaborator al WTIB are un bogat portofoliu de aprecieri in acest sens.

 • 16:30
 • 3 ore
Curs

Tematica

Pe langa aceste modificari de ultima ora, vor fi dezbatute toate actele normative recente si spetele cel mai des intalnite in practica din domeniul legislatiei muncii. Va prezentam o tematica pe scurt, fara ca subiectele dezbatute sa se limiteze la aceasta. Vor fi prezentate si pot fi abordate prin intrebari punctuale orice subiecte din spera legislatiei muncii, dreptului muncii, salarizare, REVISAL, etc.

 1. Munca la domiciliu si telemunca in contextul situatiei de alerta. Notiuni legale, clauze in contractele individuale de munca sau acte aditionale/decizii, dupa caz.
 2. Modificari de ultima ora privind dispozitii ale Codului muncii, ale Legii privind concediul paternal, vouchere de vacanta (somajul tehnic si masurile de stimulare adoptate, reducere program, concediu fara salariu, reglementari speciale, programe individualizate de munca, toate situatiile posibile)
 3. Efectele legislatiei privind instituirea starii de alerta asupra raporturilor de munca. Legea 55/2020 in vigoare din 18 mai 2020, HG nr. 394/2020, OUG nr. 68 din 14 mai 2020, Ordin comun Ministerul Economiei si Ministerul Sanatatii nr 1731/832/2020. O analiza completa.
 4. Instaurarea starii de alerta determinata de pandemie. Starea de alerta vs Stare de urgenta. Aspecte teoretice si practice legate de sanatatea salariatului la locul de munca. Influente in legislatia muncii rezultate din masurile adoptate pe perioada starii de alerta.
 5. Regimul juridic al zilelor libere acordate in conditiile Legii nr. 19/2020.
 6. Decizii ale Curtii Constitutionale relevante pentru legislatia muncii.

Va prezentam o serie de intrebari primite la editiile anterioare si pentru care veti primi un raspuns complet:

 • Cine are obligatia de a asigura securitatea si sanatatea lucratorilor la locurile de munca, in contextul actual? Ca angajator, am obligatia de a da lucratorilor echipamente individuale de protectie?
 • Se pot organiza sedinte de lucru cu colegii?
 • Cum se vor efectua controalele medicale de medicina muncii, scadente in aceasta perioada? Dar pentru contractele noi?
 • Ce avantaje (alternative) se pot acorda salariatilor aflati in perioada de somaj tehnic?
 • Cum se aplica reducerea programului de munca la 4 zile lucratoare pe saptamana?