Seminar de TVA
Locul livrării de bunuri – Stabilirea locului unde se va impozita livrarea

14 & 28 octombrie 2021
Bucuresti, World Trade Center, Seminar Online

Va propunem un pachet de doua seminarii pe teme speciale de TVA ce se va desfasura atat online cat si in sala.
NOU!!! Acest pachet de 2 seminare vor cuprinde toate modificarile survenite de la 1 iulie 2021!
Vor fi doua seminare interactive de prezentare si interpretare a unor teme foarte solicitate din sfera TVA: locul livrarii de bunuri si locul prestarii de servicii. Puteti opta pentru ambele teme sau doar pentru una din ele.
Veti avea posibilitatea de a pune intrebari si prezenta spre dezbatere spete concrete legate de tematica TVA de mai jos, dar si alte spete din sfera TVA pentru care veti avea o sesiune speciala de intrebari si raspunsuri la final. Astfel, veti intra in direct cu doamna Mariana VIZOLI si fiecare participant va putea interveni in timpul prezentarii dar si la sfarsitul acesteia cu intrebari.
Prin experienta seminarelor trecute sustinute de Dna Mariana VIZOLI, dar si satisfactiei participantilor, va putem garanta un raspuns la toate intrebarile dumneavoastra!
De asemenea veti beneficia si de o prezentare in format electronic a acestor seminare.
Veti primi raspuns la toate intrebarile dumneavoastra din sfera TVA!!!

Descarcati prin click pe iconita din dreptul butonului „PREZENTARE” din partea dreapta, oferta completa in .pdf, sau derulati mai jos pentru vizualizarea tematicii complete in pagina.

CINE SUNT LECTORII

Este autoarea cartii „TVA de la A la Z”, lucrare aparuta in anul 2019 la Editura HAMANGIU, unica in Romania si care a cunoscut un succes deosebit in randul specialistilor cu experienta in TVA si chiar a celor care urmaresc o specializare in domeniul TVA.
A avut o carieră de 18 ani în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, unde a îndeplinit mai multe funcții, printre care director, director general adjunct, director general al Direcției generale de legislație Cod fiscal și reglementări vamale și secretar de stat pe probleme de fiscalitate.
În perioada respectivă a făcut parte din grupurile de lucru organizate pentru asimilarea aquis-ului comunitar în legislația națională. A coordonat elaborarea Documentului de poziție a României – Fiscalitate –TVA, necesar pentru aderarea la UE.
Ulterior a coordonat modificarea Codului fiscal pentru a transpune directivele în domeniul TVA la data Aderării în cadrul unui proiect finanțat din fonduri PHARE, la care au participat specialiști de renume în domeniul TVA din Belgia.
A coordonat procesul de rescriere a noului Cod fiscal și a tuturor actelor normative date în aplicarea Codului Fiscal – Titlul VII -TVA: norme metodologice, ordine ale ministrului finanțelor publice.
A susținut numeroase conferințe si seminarii pe probleme de fiscalitate atât pentru instruirea inspectorilor fiscali din ANAF cât și cu reprezentanți ai mediului de afaceri, organizate de Camera Consultanților Fiscali, CECCAR, Camera de Comerț și Industrie, alți organizatori de evenimente/formare profesională.
A fost membră în Comisia Fiscală Centrală din cadrul Ministerului Finanțelor Publice și reprezentant al României la Comitetul fiscal al UE în perioada 2005-2016 .
În prezent este consultant fiscal independent, colaborator cu firma Soter&Partners, membru în Consiliul Superior al Camerei Consultanților Fiscali, fiind implicată în activitatea de consultanță fiscală, susținerea de seminarii și conferințe pe probleme de fiscalitate.
Reprezintă Camera Consultanților Fiscali la ședințele CFE (Confederația Fiscală Europeană), unde se dezabat, printre altele, proiectele de directive elaborate de Comisia Europeană și se analizează modul de aplicare a deciziilor Curții de Justiție a Uniunii Europene.

 • 09:30
 • 4,5 ore
Curs

Modulul I, joi, 14 octombrie 2021

Locul livrării de bunuri, respectiv stabilirea locului unde se va impozita livrarea:
 • ce este livrarea de bunuri;
 • operațiunile asimilate livrării de bunuri cu plată;
 • livrarea intracomunitară și nontransferul;
 • locul livrării de bunuri;
 • faptul generator și exigibiliatea TVA pentru livrările de bunuri.
 • 09:30
 • 4,5 ore
Curs

Modulul II, joi, 28 octombrie 2021

Locul prestării de servicii, respectiv stabilirea locului unde se va impozita un serviciu:
 • ce este prestarea de servicii;
 • operațiunile asimilate prestării de servicii cu plată;
 • locul prestării serviciilor;
 • faptul generator și exigibiliatea TVA pentru prestările de servicii.