Seminarii online de TVA
Modulul 4 – Dreptul de deducere al TVA, scutiri de TVA si stabilirea locului prestarii serviciilor

10 aprilie 2020
Seminar Online

Vom privi oare in urma la 2020 ca la anul care a deschis lucrul de la distanta sau invatamantul online?
Cel putin pe termen scurt cu siguranta ca aceasta va fi tendinta in mediul de afaceri acolo unde este posibil, de aceea dorim sa ne adaptam noii realitati oferindu-va posibilitatea de a urmari online o mare parte din seminariile si cursurile noastre.
Astfel va invitam la o serie de seminarii online din sfera TVA, sustinute cu mult profesionalism de doamna Mariana VIZOLI. Vor fi exemple practice, scheme logice de TVA pe care le puteti urmari in direct pe flipchart, un suport de curs cat mai complet in format electronic, astfel ca experienta dumneavoastra in timpul parcurgerii acestor seminarii sa fie cat mai aproape de cea a unei participari in clasa.
Va puteti inscrie la oricare dintre modulele de mai jos in functie de tematica de interes sau puteti achizitiona intreg pachetul cu o reducere de 15%.
Fiecare modul va avea o durata minima de 4 ore impartita in 2 module de cate 2 ore fiecare, iar intre ele o pauza de 20-30 de minute. Din experientele anterioare, durata totala poate ajunge frecvent la 5 ore de predare efectiva.
Veti avea posibilitatea de a pune intrebari si a primi raspunsuri referitoare la tematica fiecarui modul!
Va prezentam mai jos tematica acestora.

Descarcati prin click pe iconita din dreptul butonului „PREZENTARE” din partea dreapta, oferta completa in .pdf, sau derulati mai jos pentru vizualizarea tematicii complete in pagina.

CINE SUNT LECTORII

Este autoarea cartii „TVA de la A la Z”, lucrare aparuta in anul 2019 la Editura HAMANGIU, unica in Romania si care a cunoscut un succes deosebit in randul specialistilor cu experienta in TVA si chiar a celor care urmaresc o specializare in domeniul TVA.
A avut o carieră de 18 ani în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, unde a îndeplinit mai multe funcții, printre care director, director general adjunct, director general al Direcției generale de legislație Cod fiscal și reglementări vamale și secretar de stat pe probleme de fiscalitate.
În perioada respectivă a făcut parte din grupurile de lucru organizate pentru asimilarea aquis-ului comunitar în legislația națională. A coordonat elaborarea Documentului de poziție a României – Fiscalitate –TVA, necesar pentru aderarea la UE.
Ulterior a coordonat modificarea Codului fiscal pentru a transpune directivele în domeniul TVA la data Aderării în cadrul unui proiect finanțat din fonduri PHARE, la care au participat specialiști de renume în domeniul TVA din Belgia.
A coordonat procesul de rescriere a noului Cod fiscal și a tuturor actelor normative date în aplicarea Codului fiscal – Titlul VII -TVA: norme metodologice, ordine ale ministrului finanțelor publice.
A susținut numeroase conferințe si seminarii pe probleme de fiscalitate atât pentru instruirea inspectorilor fiscali din ANAF cât și cu reprezentanți ai mediului de afaceri, organizate de Camera Consultanților Fiscali, CECCAR, Camera de Comerț și Industrie, alți organizatori de evenimente/formare profesională.
A fost membră în Comisia Fiscală Centrală din cadrul Ministerului Finanțelor Publice și reprezentant al României la Comitetul fiscal al UE în perioada 2005-2016.
În prezent este consultant fiscal independent, colaborator cu firma Soter&Partners, membru în Consiliul Superior al Camerei Consultanților Fiscali, fiind implicată în activitatea de consultanță fiscală, susținerea de seminarii și conferințe pe probleme de fiscalitate.
Reprezintă Camera Consultanților Fiscali la ședințele CFE (Confederația Fiscală Europeană), unde se dezabat, printre altele, proiectele de directive elaborate de Comisia Europeană și se analizează modul de aplicare a deciziilor Curții de Justiție a Uniunii Europene.

  • 09:00
  • 4,5 ore
Curs

Modulul IV - vineri, 10 aprilie 2020

Dreptul de deducere al TVA, scutiri de TVA si stabilirea locului prestarii serviciilor
  1. Prezentarea dreptului de deducere a TVA in paralel cu jurisprudenta C.J.U.E. in materia deducerii; comparatie cu deductibilitatea cheltuielilor la impozitul pe profit;
  2. Explicitarea principalelor scutiri de TVA in paralel cu stabilirea locului prestarii serviciilor;