Seminar de fiscalitate și contabilitate
Reglementări actuale pentru 2022

7-10 iulie 2022
Mamaia, Hotel Sulina International

In cadrul acestui seminar interactiv de fiscalitate si contabilitate va avea loc prezentarea ultimelor modificari aplicabile in anul 2022 in domeniul TVA, contabilitate, impozit pe venit, contributii sociale obligatorii, impozit pe profit, impozit nerezidenti, PFA, impozitul specific unor activitati, microintreprinderi, preturi de transfer si impozite si taxe locale.

Pe langa aceste subiecte de ultima ora, dumneavoastra puteti solicita, pe baza unui chestionar transmis anterior, si alte subiecte specifice activitatii dumneavoastra si care se pot incadra in tematica generala.

Desigur nu va lipsi si sesiunea de intrebari si raspunsuri la finalul fiecarui modul, in cadrul careia va vor fi lamurite toate aspectele asupra carora veti mai avea intrebari.

Va garantam raspunsul din partea lectorilor la toate nelamuririle dumneavoastra legate de Codul Fiscal, de normele de aplicare ale acestuia dar si cele legate de contabilitate! Un raspuns avizat, rezultat din experienta vasta si studiul aprofundat!

Derulati mai jos pentru vizualizarea tematicii de baza in pagina sau descarcati oferta cu tematica integrala in .pdf prin click pe iconita din dreptul butonului „PREZENTARE” din partea dreapta a acestei pagini.

CINE SUNT LECTORII

Colaborator al World Trade Institute de 15 ani, Domnul Cristian Radulescu este lector si speaker la numeroase conferinte si seminarii pe teme de TVA, impozitare si preturi de transfer.
Domnul Cristian Radulescu, licentiat al Facultatii de Finante si Contabilitate a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, are 14 ani de experienta in consultanta fiscala locala si internationala la Taxhouse, Andersen, Ernst & Young si PriceWaterhouseCoopers. Este de asemenea consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali, expert contabil autorizat de CECCAR si evaluator inregistrat ANEVAR. Are o bogata experienta in numeroase companii multinationale si mari companii romanesti, fiind implicat in importante restructurari fiscale si acordand consultanta pe probleme fiscale locale si internationale pentru varii activitati corporatiste, fuziuni, divizari si reorganizari pentru clienti din diverse industrii, revizii fiscale, due diligence fiscal.
De asemenea este specializat si in legislatia de TVA a Uniunii Europene si a fost activ implicat in asistenta acordata Ministerului Finantelor Publice pentru alinierea legislatiei romanesti la directivele europene.

CINE SUNT LECTORII

Doamna Georgeta Petre are o bogata cariera in conceperea Legislatiei Contabile, ocupand pentru mai mult de 15 ani functia de Director/Director adjunct in cadrul Ministerul Finanţelor Publice, avand ca principale atribuţii privind organizarea şi conducerea activităţii desfăşurate în scopul asigurării conformităţii legislaţiei naţionale cu cerinţele comunitare privind:
– elaborarea reglementărilor contabile aplicabile operatorilor economici;
– avizarea reglementărilor emise de alte instituţii cu atribuţii de reglementare;
– elaborarea legislaţiei care reglementează profesia contabilă şi de audit.
De altfel intreaga cariera in cadrul Ministerului de Finante are peste 22 de ani.

Este doctor în domeniul contabilităţii, avand numeroase specializari si studii postuniversitare in acest domeniu.

Este formator, Expert contabil – membru al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, Auditor financiar – membru al Camerei Auditorilor Financiari din România, Consultant fiscal – membru al Camerei Consultanţilor Fiscali din România.

De asemenea a fost membru în Consiliul Superior al Camerei Auditorilor Financiari din România, a fost membru in Consiliul Contabilităţii şi Raportărilor Financiare si a fost membru in Comitetul de revizuire a traducerii Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS).

Lector la numeroase evenimente de contabilitate pentru perfecţionarea economiştilor (conferinte, cursuri, seminarii), este colaboratoare a World Trade Institute Bucharest de peste 15 ani cu un bogat portofoliu de aprecieri in acest sens.

Curs

Modulul I - Fiscalitate - Cristian RADULESCU

1. Modificari recente de interes aduse Codului Fiscal in anul 2022 – o selectie a celor mai importante modificari si spete dificile in domeniul domeniul TVA – noi cote reduse, impozit pe profit, impozit pe venit, contributii sociale obligatorii, impozit nerezidenti, PFA, impozitul specific unor activitati, microintreprinderi, preturi de transfer si impozite si taxe locale etc., inclusiv cele introduse prin: OUG 153/2020 – masuri fiscale de stimulare a mentinerii / cresterii capitalurilor proprii; consolidare fiscala.
2. Modificari recente de interes aduse Codului de Procedura Fiscala si alte aspecte relevante: SAF-T (Fisierul standard de control fiscal), rambursare TVA cu control ulterior, alte masuri fiscale ex: extindere anulare accesorii, somaj tehnic, e-factura (OUG 120/2021), esalonare la plata, inrolare SPV, Prelungirea termenului general de solutionare a cererii de emitere a SFIA, Noi obligatii de furnizare de informatii catre organul fiscal, Eliminarea obligatiei depunerii declaratiilor fiscale in anumite cazuri, Modificari tichete-cadou, Modificari privind retinerea si neplata creantelor fiscale.
3. Noi modificari desosebit de importante anuntate de la 1 iunie 2022 si introduse prin PNRR. Un rol deosebit de important il va avea pozitia unui grup de lucru ce a elaborat deja un document public in acest sens. Este esential pentru companii sa fie pregatite din timp pentru implementarea acestor masuri legislative cu impact major asupra bugetului acestora.
4. Sesiune de intrebari si raspunsuri – veti putea adresa 3 intrebari/spete concrete per participant.

Curs

Modulul II - Contabilitate - Georgeta PETRE

Lectorul Georgeta Petre vine in intampinarea dumneavoastra cu o bogata experienta in ceea ce priveste problemele actuale cu care se confrunta operatorii economici. Seminarul cuprinde o componenta teoretica care urmareste punerea in evidenta a prevederilor din legislatia relevanta. Prezentarea va fi insotita de exemple parctice si tratamente contabile;
Modulul se adreseaza atat profesionistilor care aplica Reglementarile contabile aprobate prin OMFP 1802/2014, cu modificarile si completarile ulterioare cat si celor care aplica Reglementarile contabile aprobate prin OMFP 2844/2016, cu modificarile si completarile ulterioare.
Tematica:
1. Prezentarea modificarilor si completarilor aduse legislatiei in domeniul contabilitatii.
2. Contabilizarea operatiunilor privind capitalurile proprii ale entitatilor. Analiza capitalurilor proprii prezentate de entitati in situatiile financiare anuale in raport cu prevederile legale.
3. Contabilizarea unor operatiuni privind veniturile si cheltuielile.
4. Obligatii ce revin entitatilor privind raportarea contabila la 30.06.2022.
5. Sesiune de intrebari si raspunsuri.

Servicii Hoteliere (Opţional):   Hotel SULINA INTERNATIONAL, (7 – 10 iulie 2022)

Hotel Sulina International, Mamaia

Cazare SG (3 nopti) + pensiune completa – 1 legitimaţie masă – 2190 lei (taxe incluse)

Cazare DB (3 nopti) + pensiune completa – 2 legitimaţii de masă – 2490 lei (taxe incluse)

Cazare SG (2 nopti) + pensiune completa  – 1 legitimaţie masă – 1470 lei (taxe incluse)

Cazare DB (2 nopti) + pensiune completa – 2 legitimaţii de masă – 1690 lei (taxe incluse)

Se ofera cazare gratuita pt insotitor (in aceeasi camera cu participantul). Mic dejun inclus.

De asemenea se poate oferi suplimentarea noptilor de cazare sau doar doua nopti de cazare. Pentru detalii, contactati organizatorii.