World Trade Institute Bucharest (WTIB) este cel mai important institut non-academic ce ofera servicii de training si dezvoltare in management din România.

 

WTIB a început activitatea în aprilie 1995, ca o organizaţie non-guvernamentală, non-politică şi non-profit, fiind membru al World Trade Center Bucharest. World Trade Center Bucharest este membru oficial al World Trade Centers Association (WTCA) – o retea internationala prezenta in 325 de orase si 96 de tari – si a fost certificat prima data in 1997, apoi in 2009 obtinand “WTCA Award for Center of Excellence”, premiu oferit de Comisia Standardelor WTCA din New York, pentru a certifica standardul de calitate al serviciilor oferite comunitatii de afaceri din Romania. Certificarea “Silver” a fost acordata pentru 7 categorii de servicii cu titlul “Cele mai bune practici oferite intalnirilor de afaceri si facilitati pentru conferinte”, aceasta incluzand si serviciile de training oferite prin World Trade Institute Bucharest.

 

Încă de la început, activităţile noastre au fost orientate cu scopul de a sprijini integrarea economică rapidă a României în economia globala si în special cea europeană. Activitatea noastră principală constă în organizarea de cursuri, seminarii şi programe de training care vin sa răspunda cu succes la cererea pieţei de cursuri de formare profesională. Cele mai importante programe de instruire ale World Trade Institute Bucharest sunt orientate spre management financiar, resurse umane, contabilitate, TVA, impozite şi audit, taxe, legislatia muncii, management competitiv, management de proiect, marketing şi vânzări, etc.

 

Companiile care au participat la cursurile noastre provin din zone foarte diversificate de interes, World Trade Institute Bucureşti incercand sa răspunda la solicitările de orice natura. Firmele care au manifestat un interes în cadrul seminariilor noastre sunt companii de consultanţă financiară, companii multinationale si internationale, companii de stat, companii mijlocii, dar de asemenea si companii mici, cu puţini angajaţi şi resurse nu foarte mari care inteleg importanta investitiei in resursele umane.

 

Cele mai multe dintre programele de formare organizate de către World Trade Institute Bucharest sunt programe deschise. De asemenea organizam seminarii si cursuri in-house pentru companii din principalele domenii de activitate, avand in portofoliu peste 25 de astfel de programe sustinute anual, si adaptate in mod special pentru angajatii din cadrul aceleiasi companii, acestea desfasurandu-se la sediul acestora sau in alte locatii la cerere.

 

In echipa World Trade Institute Bucharest avem lectori foarte bine pregatiti, cu experienta vasta in domeniile de expertiză (profesori, experţi consultanţi, angajaţi de rang înalt din diferite ministere care au fost direct implicati în conceperea şi punerea în aplicare a actualei legislaţii).

 

World Trade Institute Bucharest, desfasoara in present o activitate de crestere si diversificare.

 

De exemplu, în anul 2015, World Trade Institute Bucharest a organizat peste 130 de programe deschise si in-house de training la care au participat aproximativ 3500 de cursanţi din aproximativ 1300 de companii.

 

Pentru urmatorii doi ani, în afară de îmbunătăţirea şi actualizarea programelor existente, World Trade Institute Bucharest va lucra la dezvoltarea de noi programe de training pentru a veni in sprijinul companiilor româneşti in incercarea de a obţine cele mai bune rezultate posibile în confruntarea cu concurenţa economică internă şi internaţională.