In cadrul acestui seminar interactiv de fiscalitate si contabilitate va avea loc prezentarea ultimelor modificari aplicabile in anul 2024 in domeniul TVA, contabilitate, impozit pe venit, contributii sociale obligatorii, impozit pe profit, impozit nerezidenti, PFA, impozitul specific unor activitati, microintreprinderi, preturi de transfer si impozite si taxe locale.
Pe langa aceste subiecte de ultima ora, dumneavoastra puteti solicita, pe baza unui chestionar transmis anterior, si alte subiecte specifice activitatii dumneavoastra si care se pot incadra in tematica generala.
Desigur nu va lipsi si sesiunea de intrebari si raspunsuri la finalul fiecarui modul, in cadrul careia va vor fi lamurite toate aspectele asupra carora veti mai avea intrebari.
Va garantam raspunsul din partea lectorilor la toate nelamuririle dumneavoastra legate de Codul Fiscal, de normele de aplicare ale acestuia dar si cele legate de contabilitate! Un raspuns avizat, rezultat din experienta vasta si studiul aprofundat!
Derulati mai jos pentru vizualizarea tematicii de baza in pagina sau descarcati oferta cu tematica integrala in .pdf prin click pe iconita din dreptul butonului „PREZENTARE” din partea dreapta a acestei pagini.
Colaborator al World Trade Institute de 15 ani, Domnul Cristian Radulescu este lector si speaker la numeroase conferinte si seminarii pe teme de TVA, impozitare si preturi de transfer.
Domnul Cristian Radulescu, licentiat al Facultatii de Finante si Contabilitate a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, are 14 ani de experienta in consultanta fiscala locala si internationala la Taxhouse, Andersen, Ernst & Young si PriceWaterhouseCoopers. Este de asemenea consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali, expert contabil autorizat de CECCAR si evaluator inregistrat ANEVAR. Are o bogata experienta in numeroase companii multinationale si mari companii romanesti, fiind implicat in importante restructurari fiscale si acordand consultanta pe probleme fiscale locale si internationale pentru varii activitati corporatiste, fuziuni, divizari si reorganizari pentru clienti din diverse industrii, revizii fiscale, due diligence fiscal.
De asemenea este specializat si in legislatia de TVA a Uniunii Europene si a fost activ implicat in asistenta acordata Ministerului Finantelor Publice pentru alinierea legislatiei romanesti la directivele europene.
Doamna Georgeta Petre are o bogata cariera in conceperea Legislatiei Contabile, ocupand pentru mai mult de 15 ani functia de Director/Director adjunct in cadrul Ministerul Finanţelor Publice, avand ca principale atribuţii privind organizarea şi conducerea activităţii desfăşurate în scopul asigurării conformităţii legislaţiei naţionale cu cerinţele comunitare privind:
– elaborarea reglementărilor contabile aplicabile operatorilor economici;
– avizarea reglementărilor emise de alte instituţii cu atribuţii de reglementare;
– elaborarea legislaţiei care reglementează profesia contabilă şi de audit.
De altfel intreaga cariera in cadrul Ministerului de Finante are peste 22 de ani.
Este doctor în domeniul contabilităţii, avand numeroase specializari si studii postuniversitare in acest domeniu.
Este formator, Expert contabil – membru al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, Auditor financiar – membru al Camerei Auditorilor Financiari din România, Consultant fiscal – membru al Camerei Consultanţilor Fiscali din România.
De asemenea a fost membru în Consiliul Superior al Camerei Auditorilor Financiari din România, a fost membru in Consiliul Contabilităţii şi Raportărilor Financiare si a fost membru in Comitetul de revizuire a traducerii Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS).
Lector la numeroase evenimente de contabilitate pentru perfecţionarea economiştilor (conferinte, cursuri, seminarii), este colaboratoare a World Trade Institute Bucharest de peste 15 ani cu un bogat portofoliu de aprecieri in acest sens.
Lectorul Georgeta Petre vine in intampinarea dumneavoastra cu o prezentare in care vor fi abordate problemele actuale cu care se confrunta operatorii economici in domeniul contabilitatii.
Prezentarea se adreseaza atat profesionistilor care aplica Reglementarile contabile aprobate prin OMFP 1802/2014, cu modificarile si completarile ulterioare cat si celor care aplica Reglementarile contabile aprobate prin OMFP 2844/2016, cu modificarile si completarile ulterioare.
In domeniul contabilitatii au fost aduse unele modificari si completari care au urmarit fie asigurarea conformitatii reglementarilor contabile cu directivele europene, fie au clarificat anumite tratamente contabile ca urmare a unor prevederi din alte acte normative.
In Jurnalul oficial al Uniunii Europene nr. L322 din 16.12.2022 a fost publicata Directiva (UE) 2022/2464 a Parlamentului European si a Consiliului de modificare a Regulamentului (UE) nr. 537/2014, a Directivei 2004/109/CE, a Directivei2006/43/CE si a Directivei2013/34/UE in ceea ce priveste raportarea privind durabilitatea de catre intreprinderi.
Prin Ordinul ministrului finantelor numarul 85/12 ianuarie 2024, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei Partea I, nr 75/26.I2024, au fost modificate si completate Reglementarile contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara aprobate prin OMFP nr. 2844/2016, cu modificarile si completarile ulterioare si Reglementarile contabile aprobate prin OMFP 1802/2014, cu modificarile si completarile ulterioare cu prevederi referitoare la raportarea privind durabilitatea.
Raportarea privind durabilitatea devine obligatorie pentru anumite categorii de entitati potrivit calendarului prevazut de Art. II si Art. IV din OMF 85/2024.
In acest context, va propunem un seminar in care sa dezbatem urmatoarele subiecte:
1. Modificari si completari aduse legislatiei contabile aplicabile operatorilor economici;
2. Cadrul legal de referință pentru raportarea privind durabilitatea:
– Regulamente europene aplicabile;
– Directive europene ale caror prevederi sunt relevante pentru raportarea privind durabilitatea transpuse sau care urmeaza a fi transpuse in legislatia nationala;
– Standardele de raportare privind durabilitatea (ESRS) – prezentarea obiectivelor si cerintelor de informatii din standardele adoptate prin Regulamentul delegat (UE) 2023/2772 al Comisiei;
– Reglementări naționale
3. Alte aspecte de interes pentru participanti privind contabilitatea operatorilor economici.
4. Sesiune de intrebari si raspunsuri.
Participantii vor putea adresa intrebari pe parcursul seminarului si vor primi un suport de curs.
1. Modificari recente de interes aduse Codului Fiscal in anul 2024 – o selectie a celor mai importante modificari si spete dificile in domeniul domeniul TVA, impozit pe profit, impozit pe venit, contributii sociale obligatorii, impozit nerezidenti, PFA, impozitul specific unor activitati, microintreprinderi, impozitul pe transferul bunurilor imobiliare, accize, preturi de transfer si impozite si taxe locale etc.
2. De asemenea vor fi prezentate si modificarile ce prezinta un interes major: sistemul Ro-efactura, impozitul special pentru bunuri mobile si imobile, masuri de prevenire și combatere a activităților economice ilicite, sistemul national RO e-Sigiliu / RO e-Transport, Impozitul minim pe cifra de afaceri, etc.
3. Modificari recente de interes aduse Codului de Procedura Fiscala si alte aspecte relevante.
4. Sesiune de intrebari si raspunsuri.
Hotel Sulina International, Mamaia
Cazare SG (2 nopti) + pensiune completa – 1 legitimaţie masă – 1650 lei (TVA si taxe incluse)
Cazare DB (2 nopti) + pensiune completa – 2 legitimaţii de masă – 1910 lei (TVA si taxe incluse)
Cazare SG (3 nopti) + pensiune completa – 1 legitimaţie masă – 2350 lei (TVA si taxe incluse)
Cazare DB (3 nopti) + pensiune completa – 2 legitimaţii de masă – 2710 lei (TVA si taxe incluse)
Se ofera cazare gratuita pt insotitor (in aceeasi camera cu participantul). Mic dejun inclus.
De asemenea se poate oferi suplimentarea noptilor de cazare. Pentru detalii, contactati organizatorii.