Legislaţia Muncii: Noi Modificări în 2022
Dreptul muncii • Salarizare • Revisal • SSM

7 - 10 iulie 2022
Mamaia, Hotel Sulina International

Seminar interactiv de prezentare si interpretare a tuturor noutatilor legislative recente si a normelor metodologice de aplicare a reglementarilor in domeniul legislatiei muncii (inclusiv salarizare, dreptul muncii, SSM, REVISAL).
Noutatea acestui seminar consta in prezentarea completa si lamurirea tuturor modificarilor recente publicate aduse prin:
Incetarea starii de alerta si toate consecintele actuale dpdv al legislatiei muncii (incetare masuri: zile libere pentru parinti, somaj tehnic, telemunca, angajari fara concurs; continuare mecanism kurzarbeit; munca la domiciliul; proceduri concrete si diverse probleme practice);
Masuri de sprijin si asistenta umanitara pentru cetatenii straini sau apatrizii afectati de conflictul armat din Ucraina dpdv al legislatiei muncii – OUG 20/7 martie 2022;
– OUG 142/2021 – modifică prevederile Codului Muncii privind salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată și stabilește noi reguli;
– OUG 117/2021 – noi modificari la Codul Muncii;
– Lege nr. 221/2021 – zi libera pentru vaccinare;
– Ordinul nr. 585/2021 – asigurarea concordanței modelului de CIM cu noile prevederi introduse în Codul muncii;
– OUG 36/2021 – Digitalizarea relatiilor de munca si Modificari importante in legea telemuncii, ce modifica Legea nr. 53/2003 – Codul muncii;
– OUG 37/2021 – Regulamentul intern si fisa postului, optionale la microfirme – pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii;
– Legea 58/2021 publicata in Monitorul Oficial pe 5 aprilie 2021;
– Dar si a tuturor neclaritatilor in ceea ce priveste orice problema ce tine de Legislatia Muncii.
Un obiectiv principal al acestui seminar este implementarea teoriei prin aplicarea ei in spetele ridicate de participanti si tuturor intrebarilor ridicate de acestia.

Acest seminar se doreste a fi o trecere in revista a tuturor modificarilor recente din Legislatia Muncii respectiv Codul Muncii urmata de dezbateri si discutii directe legate de toate spetele dificile cu care va confruntati in exercitarea profesiei dumneavoastra indiferent ca lucrati in sistemul privat sau in sistemul public de salarizare.

Am pregatit impreuna cu cei mai buni specialisti in domeniu si in urma unei documentari riguroase din cele mai autorizate surse, un seminar in cadrul caruia veti afla toate informatiile corecte si necesare pentru ca dumneavoastra sa fiti pregatiti in aceasta vreme de criza pe care o traversam cu totii.
Veti avea posibilitatea de a trimite intrebari si spete in scris legate de tematica de mai jos imediat dupa inscrierea dumneavoastra, dar si in timpul seminarului – in scris.

Veti primi raspuns la fiecare dintre aceste intrebari in timpul si la sfarsitul seminarului online. Mai mult decat atat, veti putea urmari in direct intrebarile si raspunsurile pentru toti participantii de la aceasta sesiune.

Expertiza lectorului este pusa la dispozitia participantilor in vederea gasirii solutiilor optime la problemele acestora. Fiecare caz in parte va fi tratat cu maxima responsabilitate de catre Dl Eduard NICOLAU, de aceea tematica de mai jos va fi adaptata in functie de interesul direct al participantilor si spetelor prezentate de acestia. Veti primi raspuns la fiecare speta legata de Legislatia Muncii!!!

Descarcati prin click pe iconita din dreptul butonului „PREZENTARE” din partea dreapta, oferta completa in .pdf, sau derulati mai jos pentru vizualizarea tematicii complete in pagina.

CINE SUNT LECTORII

Nicolau Eduard este specialist de top în legislaţia muncii şi elaborare de strategii. În cei aproape 25 de ani de activitate, a dobândit experienţă în interpretarea, aplicarea şi controlul aplicării legislaţiei muncii ca inspector de muncă în cadrul Direcţiei Control Relaţii de Muncă – Inspecţia Muncii (Ministerul Muncii), a predat noţiuni de dreptul muncii în cadrul seminariilor la Facultatea de Administraţie şi Afaceri – Universitatea Bucureşti, a predat legislaţia muncii ca lector/formator pentru mai mulţi furnizori de formare, desfăşurând de peste 15 ani o vastă activitate de formare profesională a adulţilor;
De asemenea, a dobândit experienţă în interpretarea şi aplicarea legislaţiei muncii ca manager de resurse umane în mai multe companii.
A publicat si a colaborat la publicarea de lucrări de specialitate pe teme de interes in legislatia muncii: registrul general de evidenţă a salariaţilor, activitatea agentului de muncă temporară, munca prestată în străinătate prin intermediul agenţiilor de ocupare a forţei de muncă, detaşarea în cadrul prestării de servicii transnaţionale, transferul de întreprindere.

Curs

Tematica

Pe langa aceste modificari de ultima ora, vor fi dezbatute toate actele normative recente si spetele cel mai des intalnite in practica din domeniul legislatiei muncii. Va prezentam o tematica pe scurt, fara ca subiectele dezbatute sa se limiteze la aceasta. Vor fi prezentate si pot fi abordate prin intrebari punctuale orice subiecte din spera legislatiei muncii, dreptului muncii, salarizare, REVISAL, etc.
1. Aspecte dificile (inclusiv aplicarea acestora in spetele ridicate de participanti). Acestea sunt in urmatoarele domenii: Formarea profesionala a lucratorilor, Intrebari si raspunsuri privind concediul de odihna, Perioada de proba, Concediile de odihna, detasare lucratori transfrontalieri.
2. Modificari de ultima ora privind dispozitii ale Codului muncii, ale Legii privind concediul paternal, vouchere de vacanta (somajul tehnic si masurile de stimulare adoptate, reducere program, concediu fara salariu, reglementari speciale, programe individualizate de munca, toate situatiile posibile.
3. Proiectul de lege care introduce saptamana de lucru de 4 zile.
4. Decizii ale Curtii Constitutionale relevante pentru legislatia muncii (Noi masuri pentru ocrotirea anumitor persoane cu dizabilitati).

Servicii Hoteliere (Opţional): Hotel SULINA INTERNATIONAL, (7 – 10 iulie 2022)

Cazare SG (2 nopti) + pensiune completa  – 1 legitimaţie masă – 1470 lei (taxe incluse)

Cazare DB (2 nopti) + pensiune completa – 2 legitimaţii de masă – 1690 lei (taxe incluse)

Cazare SG (3 nopti) + pensiune completa  – 1 legitimaţie masă – 2190 lei (taxe incluse)

Cazare DB (3 nopti) + pensiune completa – 2 legitimaţii de masă – 2490 lei (taxe incluse)