Academia de TVA
TVA de la A la Z (Editia a-VII-a)
noiembrie 2022 – februarie 2023

TVA
noiembrie 2022 - februarie 2023
Bucuresti, World Trade Center, Seminar Online

In urma succesului si aprecierilor primite dupa primele sase editii, World Trade Institute Bucharest (WTIB) in colaborare cu Dna Mariana VIZOLI organizeaza cea de-a saptea sesiune a Academiei de TVA.
La momentul actual, Dna Mariana VIZOLI este cel mai bun specialist din Romania pe legislatia TVA, dedicandu-si intreaga cariera specializarii in acest domeniu.
Acest curs complex este destinat economistilor cu experienta in domeniul TVA, iar abordarea va fi graduala.
Sunt 11 module – de regula cate un modul in fiecare saptamana, cu cate o tematica specifica; pot fi urmate si separat in functie de tematica de interes.
Veti beneficia de un suport de curs complex cu aproximativ 1000 de slide-uri de prezentare, atent pregatit si cu foarte multe exemple practice pe parcursul modulelor.
Puteti urmari acest curs on-line video live la orele anuntate in program sau chiar ulterior, pe baza inregistrarilor, iar pentru cei care doresc sa fie prezenti fizic, exista si aceasta posibilitate.
La sfarsitul cursului veti primi o diploma semnata de Dna Mariana VIZOLI si de catre reprezentantii WTIB.

Programul pe module poate fi regasit mai jos.

Cursurile vor avea loc in intervalul orar 9:00 – 14:00, cu welcome coffee si o pauza de cafea.

CINE SUNT LECTORII

Este autoarea cartii „TVA de la A la Z”, lucrare aparuta in anul 2019 la Editura HAMANGIU, unica in Romania si care a cunoscut un succes deosebit in randul specialistilor cu experienta in TVA si chiar a celor care urmaresc o specializare in domeniul TVA.
A avut o carieră de 18 ani în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, unde a îndeplinit mai multe funcții, printre care director, director general adjunct, director general al Direcției generale de legislație Cod fiscal și reglementări vamale și secretar de stat pe probleme de fiscalitate.
În perioada respectivă a făcut parte din grupurile de lucru organizate pentru asimilarea aquis-ului comunitar în legislația națională. A coordonat elaborarea Documentului de poziție a României – Fiscalitate –TVA, necesar pentru aderarea la UE.
Ulterior a coordonat modificarea Codului fiscal pentru a transpune directivele în domeniul TVA la data Aderării în cadrul unui proiect finanțat din fonduri PHARE, la care au participat specialiști de renume în domeniul TVA din Belgia.
A coordonat procesul de rescriere a noului Cod fiscal și a tuturor actelor normative date în aplicarea Codului fiscal – Titlul VII -TVA: norme metodologice, ordine ale ministrului finanțelor publice.
A susținut numeroase conferințe si seminarii pe probleme de fiscalitate atât pentru instruirea inspectorilor fiscali din ANAF cât și cu reprezentanți ai mediului de afaceri, organizate de Camera Consultanților Fiscali, CECCAR, Camera de Comerț și Industrie, alți organizatori de evenimente/formare profesională.
A fost membră în Comisia Fiscală Centrală din cadrul Ministerului Finanțelor Publice și reprezentant al României la Comitetul fiscal al UE în perioada 2005-2016.
În prezent este consultant fiscal independent, colaborator cu firma Soter&Partners, membru în Consiliul Superior al Camerei Consultanților Fiscali, fiind implicată în activitatea de consultanță fiscală, susținerea de seminarii și conferințe pe probleme de fiscalitate.
Reprezintă Camera Consultanților Fiscali la ședințele CFE ( Confederația Fiscală Europeană), unde se dezabat, printre altele, proiectele de directive elaborate de Comisia Europeană și se analizează modul de aplicare a deciziilor Curții de Justiție a Uniunii Europene.